Blog

Prečo si vybrať vaňu a nie sprchový kút?

Deti milujú vane a bublinky vo víriacej sa vode. Starším ľuďom sa zase v teplej vode uľaví s liečivými či vonnými soľami. Kúpeľ je relax, oddych po náročnom pracovnom dni, lepšie po ňom zaspíte a odpočiniete si. To sú nesporné prednosti vane pred sprchovým kútom. Nie ale jediné.

 

Vaňa Lenka 180x80 s okrajom 2cm ako alternatíva ku sprchovému kútu

 

 

Prečo teda  uprednostniť vaňu v kúpeľni a nie sprchový kút? Kým začnete s renováciou kúpeľne, skúste si ujasniť, čo od nej očakávate. Chcete funkčnosť – očistu, pranie, sušenie oblečenia? Alebo máte rodinu, možno trojgeneračnú, a potrebujete pri plánoch rekonštrukcie kúpeľne brať ohľad na potreby deti, starých rodičov, či svoj vlastný relax, lebo máte náročné povolanie? Ak to druhé, určite uprednostnite pred sprchovacím kútom vaňu a rozhodnite sa ju zakomponovať do novej či renovovanej kúpeľne.

 

Vaňa – miesto pre relax a odpočinok

 

Vaňa totiž nie je iba o obyčajnom kúpaní je to miesto pre relax, zdravie, pohodu, večerný rituál kúpania detí, má tiež svoje nesporné zdravotné výhody. Ľudia si v kolobehu pracovných povinností málokedy uvedomujú, že potrebujú aj odpočinok. V bežných domácich podmienkach im túto potrebu splní práve vaňa a kúpeľ v nej.

 

Niektoré štúdie dokladajú, že pravidelný horúci kúpeľ znižuje krvný tlak, a teda aj riziko srdcového infarktu a mozgovej príhody. Ak si ho dáte pred spaním, pomôže vám rýchlejšie zaspať a zlepší sa kvalita vášho spánku. Vie hydratovať a liečiť podráždenú či suchú pokožku. A výborné výsledky dosiahnete aj vtedy, keď si kúpeľ obohatíte o éterické oleje, napríklad z olív, kokosu či levandule.

 

Teplá voda lieči, overte si to

 

To nie je všetko. Kalórie spálené v teplom kúpeli sú rovnocenné s kalóriami, ktoré spálite pri prechádzke. Keď sme už pri nej, kúpeľ zaručuje aj zvýšenie krvného obehu, čo uvoľní vaše boľavé či natiahnuté svaly. Pridaním liečivých solí do vody zmiernite aj chronické svalové ochorenia, ako je napríklad artritída. A toto ocenia hlavne ľudia zo striebornej generácie. Teplý kúpeľ môže zmierniť príznaky chrípky či prechladnutia, čo ale na druhej strane posilní váš imunitný systém, ktorý si rýchlejšie začne budovať obranu proti vírusom.

 

Pohoda vo vani sa nedá ničím porovnať. Psychológ  Neil Morris napríklad tvrdí, že teplý kúpeľ zvyšuje vaše  pozitívne emócie, čo je na nezaplatenie, lebo sme obklopení stresom, termínmi, povinnosťami a tlak z nich nevieme nijako inak v bežnom prostredí odbúrať. Toto vám sprostredkuje jedine vaňa v kúpeľni a nie sprchovací kút, ktorý je určený predovšetkým na bežnú očistu tela.

 

Ak máte v pláne prerábku, treba ju dobre premyslieť

 

Zariadenie novej či prerábka staršej kúpeľne je teda aj o dôslednom zvážení všetkých týchto okolností. Naša spoločnosť má v ponuke množstvo kúpeľňových vaní rôznych tvarov – od klasickej rovnej cez rohovú, samostatne stojacu či hydromasážnu alebo bezbariérovú. Ponúkame zásteny na vane i vane so sprchou či vaňu so sprchovacím kútom v jednom a ako jediní na Slovensku aj vaňu s dvierkami vyrobenú aj na mieru podľa požiadaviek zákazníkov. Dokážeme ich vyrobiť aj v širokej palete farieb.

 

Vaňa Bello 170x75 s okrajom extra nízkym 1cm nahradí v kúpeľni plnohodnotne sprchový kút

 

Kúpeľňové vane od nás z CA – PLASTU sú variabilné čo do dĺžky či šírky. Pohybujú sa  v rozmedzí 700 až 800 mm pri šírke a od 1 200 do 1 800 mm pri dĺžke, čo umožní vaňu vyrobiť i osadiť v akomkoľvek priestore. Prejdite na kompletnú ponuku vaní z našej produkcie kliknutím TU.

 

Ponúkame ručnú výrobu a viacročný servis

 

Každá vaňa od nás je výsledkom precíznej ručnej práce, pri ktorej používame kvalitné a zdravotne nezávadné materiály so špeciálnou povrchovou úpravou Gelcoat. Táto úprava zabezpečuje dlhú životnosť a v prípade poškodenia možnosť opravy. Na vane poskytujeme záruku päť rokov a po ich uplynutí urobíme servisnú obhliadku, aby sme záruku mohli opätovne predĺžiť. Ak si vyberiete vaňu namiesto sprchovacieho kúta je to síce o čosi drahšie riešenie, ale sú to peniaze investované veľmi dobre do Vášho zdravia a pohodlia. Vaňa je však menej náročná na údržbu, má dlhšiu životnosť, poskytuje širšie možnosti využitia, ozdobí každú kúpeľňu, ktorá sa aj vo vašej rodine zmení na oázu pohody a relaxu. Pozrite si aj vane s dverami z našej ponuky, ktoré uľahčujú kúpanie najmä starším ľuďom viac nájdete TU.